ΑΓΩΝΑΣ

Το No Finish Line είναι ένας μοναδικός στο είδος του φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο αθλούμενους και μη. Τον εμπνεύστηκε πρίν από 17 χρόνια ο Γάλλος δρομέας υπεραποστάσεων Philippe Verdier και από το 1999 που ιδρύθηκε ο διεθνής μη-κερδοσκοπικός οργανισμός No Finish Line International, διεξάγεται ανελλιπώς στο Πριγκηπάτο του Μονακό με εντυπωσιακή συμμετοχή και επιτυχία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πριγκηπάτου με πρέσβειρα την Πριγκήπισα Στεφανί, γίνεται την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, σε κεντρικό σημείο της πόλης, επί οκτώ ημέρες συνεχόμενα (192 ώρες), σε μία κυκλική διαδρομή χιλίων περίπου μέτρων και με πολλές παράλληλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις. Στην πιο πρόσφατη διοργάνωση του Μονακό (2017) οι 12.967 μετέχοντες κατέγραψαν 436.963 χλιόμετρα συνολικά, τα περισσότερα από ποτέ.

Το No Finish Line είναι ο μεγαλύτερος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου παγκοσμίως.

Οι συμμετέχοντες περπατούν και τρέχουν όπως μπορούν, όσο μπορούν, όποτε μπορούν, όταν μπορούν και όσες φορές μπορούν κατά την διάρκεια των 8 ημερών διεξαγωγής του αγώνα, για να συμβάλουν με τα χιλιόμετρα τους στην συγκέντρωση ενός χρηματικού ποσού, το οποίο διατίθεται για την ενίσχυση ιδρυμάτων αλλά και την υλοποίηση προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο που έχουν να κάνουν με τα παιδιά.

Η φιλοσοφία είναι απλή και μοναδική παγκοσμίως. Για κάθε χιλιόμετρο που καταγράφεται από τους συμμετέχοντες οι διοργανωτές καταβάλουν ένα ευρώ, κάτι το οποίο αποτελεί και την τεράστια οικονομική πρόκληση, αφού είναι αδύνατο να προβλεφθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων και των χιλιομέτρων. Γι αυτό και είναι απαραίτητη η υποστήριξη από όσο περισσότερους δωρητές και χορηγούς γίνεται, καθώς το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα καταβάλεται μόνο μία φορά ανεξάρτητα από τις επαναλαμβανόμενες φορές συμμετοχής.

Από το 2015 το No Finish Line βγήκε έξω από τα σύνορα του Μονακό, πήρε διεθνείς διαστάσεις και η παγκοσμιοποίηση του ξεκίνησε με την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα στο Παρίσι σε μία πανέμορφη τοποθεσία στo πάρκο του Πεδίου του Άρεως με φόντο τον Πύργο του Άϊφελ και ακολούθως στο Όσλο, ενώ η Αθήνα αποτελεί τη νέα προσθήκη για το 2017 προλαβαίνοντας τους αγώνες που ετοιμάζονται σε Βαρκελώνη, Λονδίνο, Βρυξέλλες.

Το No Finish Line Athens για τις τρεις πρώτες χρονιές τουλάχιστον, προγραμματίζεται όπως έγινε και στο Παρίσι αλλά και στο Όσλο, να έχει διάρκεια πέντε (5) ημερών, δηλαδή 90 ωρών και θα πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνα δρόμου κοινωνικού χαρακτήρα που έχει γίνει ποτέ στην ελληνική επικράτεια.

Στον εναρκτήριο αγώνα No Finish Line Athens που έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 26-30 Απριλίου 2017, οι δρομείς κάλυψαν συνολικά 50.903 χιλιόμετρα και πρόσφεραν στην Ενωση «Μαζί για το Παιδί» 25.451,5 ευρώ, ποσό που είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ στην Ελλάδα, από φιλανθρωπικό αγώνα κάθε μορφής.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Θα γίνουν άμεσα οι ανακοινώσεις για τον αγώνα του 2018.